Pagina's

juni juli en augustus : GroenPool Noord i.o.

Samen met Karin Padmos,  mijn MilieucoachMaatje en mede-duurzaamgroenfanaat, ben ik druk bezig ons idee voor 'GROENPOOL NOORD' in een gedegen plan om te zetten. Daar zit veel tijd in, heeeeeel veel tijd. Maar we hopen dat al die inzet zich gaat terugverdienen voor Rotterdam Noord.
Wat citaten uit ons plan.


"Een groenpool is een uitgestrekte groene long in of net buiten de stad, waar stadsbewoners van kunnen genieten. Een natuurreservaat, een stadsbos of een groen recreatiegebied bijvoorbeeld kan een groenpool worden genoemd."   bron: http://www.nlterm.org/neoterm/index.htm


 “Pool:  vorm van economische samenwerking van ondernemingen of organisaties, waarbij winsten, markten, risico`s enz. worden ingebracht en verdeeld.”


In Groenpool Noord gaan  vrijwilligers, bewoners,  organisaties en initiatieven   van Rotterdam Noord  elkaar ondersteunen bij het onderhouden en in stand houden van zelfbeheerplekken en het aantrekkelijk maken en  houden van de buitenruimte.


Binnen Groenpool Noord willen wij verbinden, samenbrengen, samenwerken, materialen, middelen, ervaringen en deskundigheid delen en bewoners stimuleren zich te ontwikkelen. Groenpool Noord gaat plekken  bieden voor mensen die voor hun plezier, vanuit een inspanningsverplichting  of ter bevordering van hun gezondheid  vrijwilligerswerk willen/moeten doen. 
Groenpool Noord gaat met deze vrijwilligerspool  het (zelfbeheer) groen in Noord helpen behouden en beheren  op een wat alternatieve manier. We gaan plekken opruimen, opknappen, onderhouden en schoonmaken op verzoek, binnen opdrachten of op eigen initiatief.

Groenpool Noord is te bereiken via Karin Padmos en mij, en via email  Groenpoolnoord@gmail.com
Groenpool Noord op MAEXchange